Z-wonen, het ‘volgende’ huis van de makelaar

Bron: eigenhuisbouwen.nl

Ouddorp is helemaal geen oud dorp, dat wil zeggen, er is een ongelooflijke hoeveelheid mooie, oude dingen te bewonderen maar niet in de negatieve zin van ‘vervallen’. Zelfs de oude cichoreifabriek waar wij langsrijden heeft puur karakter en architectonische schoonheid en is nog te koop bovendien…

lees verder »

Z-wonen, Landhuis met natuurlijke uitstraling

Bron: eigenhuisbouwen.nl

De hectiek van Europoort laat ik ver achter mij. Links zie ik het Brielse Meer rechts het Oostvoornse Meer. Dan rijd ik Oostvoorne door. Even buiten het dorp een lommerrijke buurt met vrijstaande huizen. Grote tuinen tegen een bosrand. Het huis van Dick en Anka Zwennis herken ik direct aan de zwarte gepotdekselde houten gevels en rieten kap. De bewoners en architect Jan Robijn vertellen.

lees verder »

Z-wonen, twee stijlen één gedachte

Bron: eigenhuisbouwen.nl

Als we aan de voorzijde van dit ‘project’ aan het fotograferen zijn, vraagt een passerende mevrouw “of wij soms de eigenaars zijn?” Heel even komen we in de verleiding om die open vraag met “ja” te beantwoorden maar de eerlijkheid wint het weer.

lees verder »

Van stadswoning naar een huis in het buitengebied

Bron: kavel&huis

Een bordje te koop in de voortuin van een oude boerderij gaf aanleiding om heel anders te gaan wonen. 

lees verder »

Z-wonen, van alle markten thuis

Ons bezoek brengt ons voorbij de Glazen Stad maar nog altijd in de buurt van Rotterdam, wel degelijk bij een potplantenbedrijf en dus met een forse, glazen kas. Trotse eigenaars Jolanda en Joost hebben een gezin met vier opgroeiende kinderen en kunnen dus wel een praktische woning gebruiken.

lees verder »

Z-wonen, in een oogwenk gespot!

Bron: eigenhuisbouwen.nl

Jacqueline en Henk zijn eigenlijk al een paar jaar ‘een beetje op zoek’ naar een mooi plekje om een nieuw huis op te bouwen. Jacqueline heeft het goede gevoel echter nog niet direct gevonden… tot ze ergens in de Drechtsteden, onderaan een dijk een woninkje te koop zien staan, in het voorbijrijden gespot!

lees verder »

Z-wonen: peper en zout in tulpenland

kavelenhuis.wordpress.com

Het ligt ook iets teveel voor de hand. Annemiek en André zijn niét werkzaam ‘in de bollen’ maar zij zitten met hun taartpuntige kavel een goed deel van het jaar wel midden ín de bollen. 

lees verder »

Z-wonen, een 'dubbel' huis bruist

Bron: eigenhuisbouwen.nl

Doel van ons bezoek is de fraaie boerderij-achtige woning die ouders Carla en Rien voor hun dochter/schoonzoon hebben ‘geregeld’–onder begrijpelijk voorbehoud want op het moment van ons bezoek verwachten hoogzwangere dochter Kimberley en schoonzoon Bram elk moment hun eerste kindje!

lees verder »

Z-wonen bouwt duinvilla: vakantiegevoel pur sang

Bron: eigenhuisbouwen.nl

We kijken eerst nog over de ‘duinvilla’ van Henny en Gerard heen. Niet dat dit woonhuis onbeduidend is; integendeel maar omdat het nu al de ‘couleur locale’ van Oostvoorne ademt, nog altijd Zuid-Holland en niet Zeeland.

lees verder »

Z-wonen, een eigentijds kasteeltje

Bron: eigenhuisbouwen.nl

Gigantische tuin en hun trotse bewoners te bezoeken. Daar waar je in deze streek wellicht een herenboerderij met binnenplaats zou verwachten, staat ineens iets heel anders, iets fris, een eigentijds, transparant kasteeltje.

lees verder »

Z-wonen het huis van de makelaar zelf...

/www.eigenhuisbouwen.nl/

Het is een veel gemaakte denkfout en ook wij trappen er bijna in: het pittoreske Ouddorp en Goedereede, voorbeelden van fraaie vissersdorpen liggen niét in Zeeland maar behoren nog tot Zuid-Holland.

lees verder »